Wat is er te doen in Arcen en omgeving


Kasteeltuin Arcen
Een 32 ha grote landgoed met een eeuwenoud kasteel en verschillende soorten tuinen oa. een mooie vijvertuin met prachtige waterlelies de rotstuinen of de prachtige oosterse watertuin die u zeker moet zien, maar ook de Engelse borders of de modeltuinen zijn zeker een bezoek waard. Houdt u meer van rozen? Bezoek dan eens het Rosarium met meer dan 20.000 rozen.

Hertog-Jan brouwerij Arcen

De Hertog Jan-brouwerij staat nog altijd op dezelfde plek waar vier bevriende brouwers deze 100 jaar geleden begonnen. Als u in de buurt kom ruikt u de kenmerkende moutlucht. In de brouwerij wordt nog altijd Hertog-Jan bier gebrouwen. U bent van harte welkom voor een rondleiding zodat u hoogstpersoonlijk kennis kunt maken met de oorsprong van ons bier.

Hertog-Jan Brouwerij

Hertog-Jan Proeverij

Hertog-Jan shop


Graanbranderij de IJsvogel

Een ambachtelijke distilleerderij, die zelf haar alcohol stookt uit bier en wijn.De IJsvogel is gevestigd in een gerestaureerde werkende watermolen gelegen in het natuurgebied Barbara’s Weerd. In het café de Schenkerij met haar rustieke terras is het aangenaam verpozen. Bekend is het café door het assortiment koffie- en theevariaties. Een bezoek is de moeite waard. Bij een rondleiding of bezichtiging kan men de twee ambachten, dat van molenaar en stoker aanschouwen

National Park de Maasduinen

vanuit Residence Klein Vink loopt u zo Park de Maasduinen in. Nationaal Park "De Maasduinen" is een bos- en heidegebied in Noord-Limburg, gelegen op een lang-gerekte hoge zandrug tussen de Maas en de Duitse grens. Het park strekt zich uit over ruim 20 kilometer met een breedte van gemiddeld twee a drie kilometer. Het park is in totaal ruim 4500 ha groot.


Fietspendelboot de Maashoper

De Fietspendelboot vaart heen en weer vaart tussen Baarlo, Venlo, Grubbenvorst, Arcen, Blitterswijck, Well en Afferden. Tussen deze haltes kan men afwisselend varen en fietsen of wandelen. Uw fiets gaat mee aan boord van deze prachtige catamaran.
De MaashopperWat is er te doen voor de kleintjes in de omgeving van Arcen:

Toverland
www.toverland.nl  in Sevenum. Plezier voor het hele gezin; ook in de winter!
Toverland is een grotendeels overdekt attractiepark in het Nederlands-Limburgse Sevenum en biedt het héle jaar volop vermaak voor de complete familie.

Speelpark Klein Zwitserland

Een uitgestrekt avonturenpark met ontdekkingsbos voor heel veel zorgeloos speelplezier. Met grote speeltuin en tal van extra's, zoals een waterspeelplaats, een zintuigenpad, een golfbaan, de langste buisglijbaan en de hoogste schommel van Europa en vele extra evenementen. Het speelpark is een feest voor grote en kleine avonturiers. Het kan niet missen: in Klein Zwitserland beleven kinderen en ouders een actieve, speelse en avontuurlijke dag midden in het groen.

Zoo Parc Overloon

Zoo Parc Overloon gevestigd in het gelijknamige kleine Brabantse dorpje. De dierentuin kenmerkt zich door ruime verblijven voor de dieren. Bij het park zit ook een botanische tuin. In Zoo Parc Overloon is ook een speciale kinderafdeling, Kids Kingdom genaamd, waar de liefste dieren te vinden zijn. Hierbij kan gedacht worden aan stokstaartjes en wasberen. Maar het kan ook ruiger in Zoo Parc Overloon . Zo is er de Cheetah County met een grote hoeveelheid cheetahs. Ook leuk is om te kijken naar het kamelenverblijf. Naast deze dieren is er ook een grote diversiteit aan vogels en reptielen op het park.

Oorlogsmuseum Overloon

Oorlog hoort in een museum thuis. Dát is de boodschap van het Liberty Park in Overloon, de nieuwe naam van het Oorlogs- en verzetsmusem.
In het museum in een mooi en bosrijk park, beleeft u de Tweede Wereldoorlog, de bezetting en vervolging, maar ook het verzet en D-Day.
En natuurlijk ook de Slag om Overloon tijdens de bevrijding van Zuid-Nederland.

Uit eten in Arcen

De Bosrand

  Restaurant Chef

  De Streekerij


Lotus Asian Cuisine Chinees Restaurant


Andere nuttige links

Liefde voor Limburg pdf

Maasduinen plattegrond

Arcen online

Zwemmen
Wasser Straelen

Waldfreibad-Walbeck

www.irrland.de een fantastisch park, net over de grens, voor m.n. de jonge(re) kinderen. Met o.a.
strandje, labyrinth, autootjes (mini-kart), speelschuur, levende dieren, ooievaars, springkussen, speeltuin, exotische dieren, schommelparadijs, zwanenmeer  etc. 
 
www.funforest.nl Klimpark Venlo (geschikt vanaf 5 jaar)
 
www.vrije-tijd-zonder-grenzen.nl met diverse routes, zoals de skater-route, de agro-route en de fossa-route
 
www.taurusworld.nl met  o.a. bowling, lasershooting, rollercoaster simulator, poolbiljarts, grill en restaurantl
 
www.adventure-golf.nl Indoor Golf Roermond

                      www.kindvriendelijkhuisje.nl

  •                                                  23-2-2018
  •                                                     GVG